Sisjömästerskapet 9 juni

Tisdag 9 juni kl 18 har vi vår traditionella avslutning – Sisjömästerskapet. Nu med laguppdelning!

Våravslutningen är en lagtävling i orientering för alla åldrar följd av bad och fika. Lagen sätts samman för att bli så jämna som möjligt och att bli en bra mix av ungdomar och vuxna. Det går utmärkt att skugga yngre ungdomar som är osäkra på att springa själva. Ange i anmälan i Eventor om du vill springa i lagtävlingen, skugga eller enbart fika.

Här är den preliminära laguppdelningen.

Vi kommer att samlas på parkeringen vid klubbstugan och sen tillsammans jogga bort till stigkrysset vid kraftledningen på slingan. På grund av Corona, så vill vi göra lagindelningen i förväg, så var vänliga och anmäl er i tid. Vi kommer även hålla avstånd medan vi väntar.

För er som är nya, så går det till så att vi har satt ut ett antal kontroller som ger en, två eller tre poäng beroende på svårighetsgrad, dvs alla kan vara med även om man är ny i sporten. Skuggning eller löpning i par är helt ok. Laget har två kartor, dvs två löpare kan samtidigt vara ute och plocka kontroller och man får bara ta en kontroll åt gången. Tiden laget har på sig är exakt en timma. Sen är det nedräkning och stopp. Vid varje kontroll finns en bokstav som man får komma ihåg och fylla i på ett litet startkort som varje lag har. I år kommer vi inte ha anslagstavlan och direktrapportering med staplar, utan lite mer hemligt att varje lag får samla poäng och räkna ut sitt resultat på slutet. OBS, varje kontroll kan bara tas en gång för att ge poäng.

Som vanligt gäller att om du känner av minsta förkylning, stanna hemma och avstå från träningen.

Varmt välkomna!