Att tävla

Anmälan i Eventor

Eventor är en webbtjänst där du kan anmäla dig till orienteringstävlingar i Sverige. Du behöver vara registrerad som aktiv medlem i Frölunda OL för att få tillgång till Eventor. För att vara en aktiv medlem i Frölunda OL krävs att du finns i klubbens medlemsregister och har betalt din medlemsavgift samt inte har några skulder avseende föregående år.

Som nyregistrerad aktiv medlem i Frölunda OL får du automatiskt en personlig kod via ett mail från IdrottOnline. Med koden kan du logga in i Eventor och anmäla dig till de tävlingar du vill. Vid problem med inloggningsuppgifter kontakta klubbens kassör.

I Eventors tävlingsprogram har du översikt över vad du är anmäld till och du får också en personlig sida med dina tävlingsresultat. Loggar du in med din personliga kod är ditt namn, normala tävlingsklass och SportIdent-nummer förvalt samt att du får uppgift om avståndet från din hemadress till tävlingen i tävlingsprogrammet.

Du har också möjlighet att anmäla andra tävlande från klubben.

Det är också möjligt att logga in med klubbens gemensamma kod. Välj Frölunda OL och ange den gemensamma koden du fått av klubben. Väljer du denna inloggning får du inte tillgång till din personliga sida eller de förvalda personliga uppgifterna.

Avgifter

Klubbmedlemmarnas tävlande betalas i ett första skede av klubben för att senare, i slutet av året, regleras mot varje enskild medlem. Varje tävlande medlem får en faktura där de enskilda aktiviteterna framgår och vad det kostat. Slutsumman tas fram med hjälp av klubbens sponsringsregler för startavgifter.

Policy för startavgifter

Frölunda OL sponsrar individuellt tävlande enligt nedanstående regler:

 • För varje sponsrad tävlingsstart erhålles subvention med 50% av det lägre av: 1. verklig ordinarie startavgift, 2. 120kr för vuxen och 80kr för ungdom.
 • Sommartävlingar som t ex O-Ringen ingår ej
 • Vid utebliven start erhålls ingen sponsring. 
 • Efteranmälningsavgift betalas av medlemmen. 
 • Sponsring utgår för alla OL-tävlingar (förutom sommartävlingar) där man tävlar i Frölundas namn, även för tävlande som inte betalas via Frölunda OL. En förutsättning är att detta kommer till kassörens kännedom.
 • Avgift för hyrbricka betalas av den tävlande. (Egen Sportident-bricka kan erhållas mot depositionsavgift. Kontakta Anmälningsansvarig). 
 • Vuxen är man från det året man fyller 21 år. Ungdom eller junior är man till och med det år man fyller 20 år. 
 • Deltagande i elitklass sponsras så att det blir samma kostnad för löparen som om man springer i vanlig klass. 
 • Deltagande i mästerskapstävlingar där FOL-löparen blivit uttagen av Göteborgs orienteringsförbund sponsras med 100% av startavgiften. 
 • För deltagande i SM-tävlingar sponsrar Frölunda OL normalt hela startavgiften och även reskostnader. Detta förutsätter att medlemmen meddelat sin avsikt att delta till klubben i förväg. Detta för att kostnaden ska kunna budgeteras. Slutligt beslut om sponsring fattas av styrelsen. 
 • Anmälningsavgifter till kavlar och stafetter där laget springer i Frölunda OL:s namn betalas normalt av Frölunda OL (avgörs av styrelsen). I annat fall utgår sponsring enligt reglerna ovan. 
 • Ovanstående regler för sponsring av individuellt tävlande gäller även för avgiftsbelagda träningar/träningstävlingar eller dylikt.

Reseersättning

Styrelsen har beslutat att ersättning om 25 kr per mil ges till den som vid resor till arrangemang där man tävlar i klubbens namn kör deltagare i egen bil. Framförallt gäller detta de stora stafetterna som exempelvis Ungdomens 10-mila, 25-manna och liknande. 

Vid samåkning till individuella tävlingar beräknas en ersättning till chauffören på 25 kr per mil som sedan delas lika mellan alla i bilen (inklusive chauffören).

Tävlingsregler

Hos Svenska orienteringsförbundet finns alla tävlingsregler dokumenterade.

Tävlingsvärdar 2024

DatumTävlingAnsvarig
29-31/3SL GöingarnaSkovbjerg
30/3ÖjetrampenSjöblom
31/3BohuslunkenSjöblom
1/4SnötrampenWallenius
6/4Brudarebackens sprintstafettLedarna
12-14/4SL Natt-SMLedarna
13/4Göteborgsdubbeln SjövallaJonforsen
14/4Göteborgsdubbeln LerumJonforsen
23/4Vårserien 1 IFK GöteborgHöög
1/5Vårserien 2 AlehofGunnarsson
3-5/510mila NynäshamnLedarna
9/5Vårserien 3 IF Marin VästBylesjö
9-12/5SL ÖrebroHansson
21/5Vårserien 4 Frölunda
2/6 Gbg sprint challenge Frölunda
6/6Vårserien 5 SjövallaMax
8/6Sprint-DM MOIFModén
29-30/6Sprint-SMLedarna
22-27/7O-ringen SmålandAndreasson
2-3/8U10milaLedarna
24/8Lång-DM SjövallaNorell
31/8-1/9Lång-SM TrosaLedarna
6-8/9Medel och stafett-SM NyköpingLedarna
8/9LånguvenAlmehed
14/9Medel-DM ToleredMartner
15/9Stafett-DM LandehofMartner
21-22/9SL Stora TunaLedarna
27/9Natt-DM UtbyAnebreid
29/9Sävedalens hösttävlingAnebreid
12-13/1025mannaLedarna
26/10GMOK höstmedelLjungberg
27/10DelsjömedelnLjungberg
8-11/11O-eventEngdahl

Instruktioner

Några av tävlingarna är en dubbel med TC på samma ställe. Kom då överens på tävlingen om vem som tar med flagga och ev tält hem andra dagen.                            

Att vara tävlingsvärd innebär att:

 • Ta med klubbflagga, och vid risk för regn, klubbtält till tävlingen.
 • Ta med klubbflagga och tält tillbaks till klubbstugan och häng det på tork om det behövs
 • Gärna vara i god tid på tävlingen så att klubbkompisarna hittar varandra.
 • Påminna nästa tävlingsvärd att han/hon är näst i tur.

Om du inte kan vara klubbvärd den tävling du är uppsatt på, försök i första hand byta med någon annan ur listan. I andra hand försök hitta någon annan som kan vara i ditt ställe.