Vår ungdomsverksamhet

Inledning

Vi är en förening med fokus på ungdomar och vår ungdomsverksamhet är omfattande med många teknikträningar, läger, tävlingsresor och stafetter. Den sociala gemenskapen är superviktig för oss och många av våra ungdomar hänger i klubbstugan efter våra träningar.

Vi tar in yngre nybörjare på våren och äldre löpande. Du kan läsa mer om att börja orientera här. I den ordinarie ungdomsverksamheten har vi tre träningsgrupper som är baserade på ålder. På teknikträningarna springer dock alla ungdomar banor efter den nivå de är på, och inte efter ålder.

Träningar

Orienteringsträningen startar i månadsskiftet mars/april och håller på fram till början av juni. Efter sommaruppehållet drar träningen igång igen i mitten av augusti och fortsätter fram till och med oktober. Många fortsätter också att träna under vinterhalvåret då uppläggen framförallt är inriktad mot löpträning med orienteringsinslag och vid ett par tillfällen nattorientering.

Du hittar aktuell information om träningarna i klubbens träningskalender likaså i veckobrevet.

Träningsöversikt

MånadMån.Tis.Ons.Tor.Fre.Lör.Sön.
JanuariSpLStVC
FebruariSpLStVC
MarsSpLStVC
AprilTT
MajTT
JuniT
JuliSI
AugustiTT
SeptemberTT
OktoberTT
NovemberSpLSt
DecemberSpLStL

Förklaring

 • Löpträning

 • Teknikträning

 • Skogs-intervaller

 • Spinning

 • Styrka

 • Vintercupen

 • Tävling

Tisdagar

Tisdagsträningarna är av teknikkaraktär när det är ljust på kvällarna. Det kan vara allt från kontrollplock till riktningsträning, stafetter och höjdkurvsträning. Efter träningen finns möjlighet att duscha, basta samt gratis fika för ungdomar. Det är också ett bra tillfälle att lära känna andra ungdomar i klubben, exempelvis genom kortspel.

Ibland har vi också teori efter tisdagsträningarna. Under vinterhalvåret ligger fokus på löpträning då vi ofta kör intervaller eller reflexbana. Ibland behövs pannlampa som finns att låna.

Torsdagar

På torsdagar har vi samarbetsträningar med klubbarna Mölndal Outdoor, FK Herkules och IK Uven. Platsen för dessa träningar varierar men dessa träningar är ofta väldigt givande då de går i terrängpartier som inte är bekanta för ungdomarna. Efter något år kan de varenda sten i Sisjön.

Helger

På helgerna finns det tävlingar att springa från början av mars till början av november. Många ungdomar springer flitigt med tävlingar redan i tioårsåldern medan andra väntar tills de är lite äldre.

Under vintrarna har vi samarbetsträningar med Mölndal Outdoor, FK Herkules, IK Uven och Göteborgs Skidklubb under namnet Vintercupen.

Spinning och styrka

Under vinterhalvåret har vi spinning (från 13 år) på måndagar samt styrka (alla åldrar) på torsdagar.

GOF:s ungdomsträningar

Göteborgs orienteringsförbunds ungdomsträningar är gratis och öppna för distriktets alla ungdomar i åldern 13-16 år, deras föräldrar samt ledare. Anmälan görs via Eventor.

Dessa tillfällen är, förutom härlig träning, tillfällen för distriktets ungdomar att lära känna varandra över klubbgränserna. För mer information se här.

Stafetter

Vi har som målsättning att varje år ställa upp i följande stafetter:

 • Tiomila.
 • Ungdomens 10mila.
 • Bagheerastafetten på O-Ringen.
 • DM-stafetten.
 • Sprintstafett-DM.
 • Bahco cup i Lidköping.

Vi brukar också hinna med ytterligare någon stafett utanför Göteborgs distrikt.

Ungdomarna är också med och springer sträckor på 25manna och vuxenklasserna på Tiomila.

Vår policy är att ha helt jämna lag för HD10 och HD12, oavsett om det är en värdetävling eller inte. Först i HD14 har vi uttalade förstalag. Vår policy för stafettuttagningar kan du läsa här.

Träningsgrupper 2024

7-10 år

Ledare: Lena Max, Maria Jonforsen, Gary Jonforsen

11-12 år

Ledare: Sandra Hansson

13-14 år

Ledare: Cecilia Engdahl, Lars-Gunnar Wallenius, Jörgen Ljungberg, Hans Anebreid

Snapchat-grupp:

15-16 år

Ledare: Marcus Hansson

Snapchat-grupp:

Juniorer

Ledare: Anna Martner, Anders Lamm, Jonas Martner

Snapchat-grupp:

Sammankallande

Lars-Gunnar Wallenius