Orienteringsförälder

Välkommen

Att vara orienteringsförälder innebär att du också är välkommen in i klubbens gemenskap. Om du vill finns här möjlighet för dig att delta i såväl träning som tävling.

Frölunda OL är en ideell förening och här finns inga egentliga måsten. Däremot är vi så klart beroende av att alla hjälper till efter sina egna intressen och förutsättningar.

Din roll

Som nybliven orienteringsförälder är din roll att delta på träningar och så länge det behövs skugga ditt barn i skogen. För att stödja föräldrar har vi skapat en guide i konsten att bli en orienteringsförälder.

Orienteringsbegrepp

Som ny till sporten kan det vara lite förvirrande med alla nya begrepp. Vi har därför gjort en ordlista som förklarar flera av de vanligaste begreppen kopplade till orientering.

Ideellt arbete

När ditt barn/ungdom börjar tävla hoppas vi att du också någon gång under året har möjlighet att hjälpa till som stugvärd i klubbstugan.

För att få ekonomi för det vi gör inom klubben är vi aktiva som huvud- eller delarrangörer i exempelvis tävlingar, poängpromenader och Göteborgsvarvet. Vi hoppas att du har möjlighet att hjälpa till vid ett eller ett par av dessa aktiviteter.