Sisjömästerskapet 2024

Tisdag 11 juni kl 18 har vi vår traditionella avslutning – Sisjömästerskapet.

Våravslutningen är en lagtävling i orientering för alla åldrar följd av bad och fika. Lagen sätts samman för att bli så jämna som möjligt och att bli en bra mix av ungdomar och vuxna. Det går utmärkt att skugga yngre ungdomar som är osäkra på att springa själva. Ange i Eventor om du vill springa i lagtävlingen, skugga eller enbart fika.
Vi kommer att samlas vid klubbstugan och sen tillsammans jogga bort till stigkrysset vid kraftledningen på slingan. Vi vill göra lagindelningen i förväg, så var vänliga och anmäl er i tid, senast tisdag 4 juni. Men anmäl er gärna innan, så vi kan planera hur mycket korv och bröd som vi behöver köpa in.

För er som är nya, så går det till så att vi har satt ut ett antal kontroller som ger en, två eller tre poäng beroende på svårighetsgrad, dvs alla kan vara med även om man är ny i sporten. Skuggning eller löpning i par är helt ok. Laget har två kartor, dvs två löpare kan samtidigt vara ute och plocka kontroller och man får bara ta en kontroll åt gången. Tiden laget har på sig är exakt en timma. Sen är det nedräkning och stopp. Vid varje kontroll finns en poänglapp med olika längd beroende på hur många poäng den ger. Dessa lappar sätts upp på en anslagstavla. Längst stapel vinner när tiden är slut. OBS, varje kontroll kan bara tas en gång för att ge poäng.

Varmt välkomna!
önskar styrelsen
Lennart, Per R, Margareta B, Ulf, Elena, Jörgen L, Hans A och Malin L