PM – Eklanda sprintstafett

Välkommen till en tresträckors sprintstafett på nyritad karta i Eklanda. Stafetten är också ett tekniskt genrep inför u10milautmaningen.

Samling

Eklandaskolan, Mölndal. Busshållplats och betalparkering finns precis vid skolan.

Arena

Arenan är uppdelad i två delar, ett uppvärmningsområde samt start/mål. Vänligen rör dig i uppvärmningsområdet fram tills fem minuter innan start samt efter målgång. Värdesaker kan lämnas vid start/mål och de kommer att vara bevakade.

Ta dig till uppvärmningsområdet och start/mål enligt streckad väg nedan (ej snitslat). Gatuadressen till start/mål är Västra Eklanda Höjd 24.

Start

Gemensam start för sträcka 1 kl. 18.00 och sträcka 2 kl 18.10. Sträcka 3 startar med jaktstart kl. 18.50. Anledningen till de något udda startprinciperna är att vi vill använda samma princip som under u10milautmaningen.

Karta

Ny, amatörritad karta över Eklanda utifrån laserdata och Google Maps. Meddela gärna felaktigheter till målfunktionärer. Skala 1:4000, ekvidistans 2 meter.

Sträckor

Samtliga sträckor är 2,7-2,8 km och är gafflade mot varandra. På sträcka två får två personer springa (samma gaffel). 10% av kontrollerna sitter i skog så trailskor rekommenderas.

Terräng

Villa- och radhusbebyggelse med inslag av skogspartier. Svag kupering. Se upp för trafik på de större vägarna.

Stämpling

SportIdent. Tre radiokontroller.

GPS-spårning

Vi ser gärna att du spårar din position med appen Livelox Recorder. Vi rekommenderar att ha telefonen i ett löparbälte eller telefonfodral på armen.

Vi är medvetna om att appen för tillfället inte verkar fungera för Android-mobiler. Felet har rapporterats till Livelox. Det finns en workaround som innebär att du laddar ner en äldre version av Livelox Recorder här. Observera att du kan behöva ändra säkerhetsinställningar i telefonen för att det skall fungera.

Instruktioner

  1. Ladda ner appen Livelox Recorder: iOS, Android.
  2. Välj dig själv som löpare. Logga in med samma inloggningsuppgifter som Eventor/Livelox.
  3. Ange klasskoden RBMJ64.
  4. Tryck på Starta inspelning ett par minuter innan du startar.
  5. Stoppa inspelningen när du kommer i mål.

Följ tävlingen

Alla länkar till sändning, GPS-spårning och liveresultat finns på livetest.frolundaol.se. Vi kommer inte kommentera stafetten utan syftet är att verifiera funktionaliteten.

Vi tror att många funktionärer kommer att vara stressade under stafetten då det blir ett väldigt komprimerat test. Vänligen ha överseende med det.

Glöm inte vattenflaska då det ser ut att bli varmt! Vatten går att fylla på vid start/mål.

Välkomna till Eklanda!

/Marcus