Nybörjarkurs för ungdomar

Nu är det möjligt att anmäla intresse till FOL:s nybörjarkurs.

Den 24 mars kl 18 börjar vår populära nybörjarkurs och nu går det att lämna en ickebindande intresseanmälan här. Kursen vänder sig till ungdomar i åldern 8-12 år. Antalet platser är begränsat.

Kursen omfattar 5 tisdagar under mars-april och därefter är alla välkomna att fortsätta i vår ordinarie ungdomsträning – samma tid och plats.

När många ungdomar slutar med lagidrotter i tonåren är orientering en idrott som ofta ger ett livslångt intresse och möjlighet att träna och tävla upp i 90-årsåldern. Risken för en stillasittande livsstil är minimal och det finns forskning som visar att orientering förlänger livet [Örebro universitet, 2015]. Det finns dock en relativt hög tröskel att börja med sporten då det kräver engagemang från föräldrar. Vi rekommenderar därför att även föräldrar lär sig grunderna i sporten.

Lämplig ålder att börja med orientering är 8-10 år.

Frölunda OL är en familjär orienteringsklubb med klubbstuga i Sisjön. Vi har en framgångsrik ungdomsverksamhet med flera träningar per vecka och de flesta av oss tävlar från mars till november. Om du vill få en inblick i vår verksamhet kan du följa vårt konto på Instagram: @frolundaol