Anmälan öppen till vårens nybörjarkurser

Orientering är en fysiskt och mentalt utmanande idrott för barn som gillar utmaningar, problemlösning och äventyr i obanad terräng. I mars börjar våra populära nybörjarkurser för barn födda 2009-2014. Antalet platser är begränsade.

När många ungdomar slutar med lagidrotter i tonåren är orientering en idrott som ofta ger ett livslångt intresse och möjlighet att träna och tävla upp i 90-årsåldern. Risken för en stillasittande livsstil är minimal och det finns forskning som visar att orientering förlänger livet.

För barn födda 2013-2014 erbjuder vi en verksamhet vi kallar Orienteringslek. Fokus ligger på en lättsam introduktion till sporten med fokus på att ha kul och röra sig i skogen.

För barn födda 2012-2009 har vi en nybörjarverksamhet där vi lär ditt barn grunderna i orientering tillsammans med andra ungdomar i samma ålder. Då det kan vara en ganska hög tröskel att börja med sporten behövs ett visst föräldraengagemang – du behöver bl.a. springa med ditt barn tills hen kan orientera själv. På kuppen lär du dig själv sporten och får kanske ett nytt intresse.

Anmälan och mer information finns här.