U10milautmaningen – PM för nattprologen

Samling och parkering

Samling vid parkeringen, Västra Eklanda Höjd i Mölndal. Närmsta hållplatser är Eklanda skola och Eklanda skog, båda cirka 500 meter från samlingen. Ingen vägvisning. Om parkeringen blir full hänvisas till betalparkeringen vid Eklandaskolan, 500 meter från samlingen.

Lagkuvert

Hämtas av en lagledare per klubb vid samlingen. Lagkuvertet innehåller nummerlappar men inga säkerhetsnålar.

Laguppställningar

Laguppställningar skall lämnas in via Eventor senast 14/8 kl. 20.00. Lämna gärna in laguppställningar tidigare då det tar tid för oss att skapa material till vår livesändning. Sena ändringar mejlas till anderslamm.al@gmail.com så fort som möjligt.

Terrängbeskrivning

Stadsnära rekreationsområde med stort antal stigar. Mestadels god framkomlighet, speciellt uppe på höjderna. Måttlig kupering.

Karta

Skala 1:10 000, ekvidistans 5 meter. Upprättad 2007 av Kartsam och reviderad 2015-2019 av medlemmar i Göteborg-Majorna OK.

Nya cykelstigar är påtryckta med lila färg, se kartprov nedan. Cykelstigarna är hämtade från webbtjänsten Trailforks och bygger på inspelade GPS-rutter. Felmarginalen är +/- 15 meter.

Fler cykelstigar som inte är med på kartan kan finnas i terrängen.

Ner till sistakontrollen passerar samtliga löpare ett brant parti. Iakttag försiktighet här.

Gaffling

I HD18 är de två sträckorna gafflade mot varandra. I D18 används fjärilsgaffling där löparna springer samma slingor fast i olika ordningar.

Stämpling och kontroller

SportIdent används. I D18 används fjärilsgaffling vilket innebär att några kontroller besöks tre gånger. Glöm inte att stämpla varje gång!

Det är bitvis tätt mellan kontroller så kontrollera kodsiffror.

Kontrollerna markeras med skärm och reflexstav. Det finns tre bemannade radiokontroller där även filmning kommer att ske.

Livetracking med GPS

Livetracking är frivilligt men vi uppmuntrar det starkt då en stor del av vår produktion bygger på den. För att tracka din position behöver du springa med en telefon och använda appen Livelox Recorder. Vi rekommenderar att ha telefonen i ett löparbälte eller telefonfodral på armen.

Ladda gärna ner appen och logga in i den ett par dagar i förväg för att se så att allt fungerar.

Instruktioner

 1. Ladda ner appen Livelox Recorder i god tid innan tävlingen. Den är gratis och finns för iPhone och Android.
 2. Ge appen tillåtelse att använda lokaliseringsposition.
 3. Starta appen och välj vilken person inspelningen skall gälla för. Logga in med samma uppgifter som hos Eventor.
 4. Välj Aktivitet och skriv in klassens kod. Följande koder gäller: D18 sträcka 1: AU378S, HD18 sträcka 1: 37ZDWX, HD18 sträcka 2: ZWH8YE. Det går också bra att leta upp aktiviteten u10milautmaningen – Änggårdsbergen och manuellt välja klass.

Alla dessa förberedelser går bra att göra dagar innan tävlingen. På tävlingsdagen gör du följande:

 1. Se till att telefonen är fulladdad.
 2. Starta Livelox Recorder en kvart innan start och kontrollera att löpare, klass och tävling är korrekta. Om inte, gör om steg 2 och 3 ovan.
 3. När det är fem minuter kvar till start trycker du på Starta inspelning.
 4. Efter målgång stoppar du inspelningen och sparar rutten.

Start

Följande instruktioner är viktiga så att vi kan säkerställa att Folkhälsomyndighetens anvisningar följs.

Starttider

KlassSträckaStarttid
D18121:30
HD181, 221:45

Instruktioner

 1. Starten ligger 300 meter från samlingen.
 2. Löpare får inte komma till starten förrän tio minuter innan sin starttid. Vi samlas vid parkeringen fjorton minuter innan start för gemensam joggning till starten, dvs. kl 21:16 för D18 och 21:31 för HD18.
 3. Det går bra att värma upp vid samlingen, exempelvis vid gräsplanen strax öster om parkeringen. Skogspartierna runt parkeringen och gräsplanen är tävlingsområde. Ledare ansvarar för att det inte blir större folksamlingar.
 4. Ledare är tillåtna vid starten för D18 men ej för HD18. Detta för att vi max skall vara 50 stycken samlade. Vänligen respektera detta.

Mål

Målgång sker vid Lilla Änggården i Göteborg. Det tar drygt tio minuter att åka mellan start och mål med bil och ungefär 20 minuter att cykla. Vi hänvisar till allmänna parkeringar i Änggården, exempelvis Hejderidaregatan och Solbänksgatan. Ladda gärna ner Göteborgs stads parkeringsapp i förväg.

Efter målgång stämplar löparna ut och lämnar målområdet. Vi vill dock gärna intervjua de vinnande löparna på respektive sträcka och ber er stanna kvar en stund.

Toaletter

Finns ej.

Livesändning

Vi kommer att sända nattprologen med start kl 21.00 på YouTube. Ambitionerna är höga och vi hoppas att tekniken och alla uppkopplingar kommer att vara med oss. Vår målsättning är att bjuda på:

 • Uppsnack med genomgång av banorna och lagen.
 • Intervjuer med banläggarna.
 • GPS-spårning.
 • Liveresultat med tre radiokontroller.
 • Livefilmer från skogen.
 • Drönarfilmning från starten.
 • Intervjuer vid målgång.

Alla länkar hittar du på live.frolundaol.se.

Vill du veta mer om våra tekniska lösningar för livesändningen? Håll utkik på vårt Instagramkonto längre fram.

Tittartävling

Under livesändningen finns chans att vinna en SM-väska (35 eller 60 liter), sponsrad av SM-sport. Tävlingen går ut på att gissa den totala segrartiden för de tre nattsträckorna.

Delta genom att skriva din gissning i chatten till livesändningen på YouTube.

Vinnaren avslöjas under jaktstartssändningen och skickas hem.

Liveresultat

Vi har byggt en helt ny klient för liveresultat som är anpassad till de krav vi har på vår sändning. Du hittar den på liveresultat.frolundaol.se.

Instagram

Vi kommer att ha omfattande täckning av tävlingen på vårt Instagramkonto @frolundaol. Använd gärna hashtaggen #u10milautmaningen så repostar vi.

Tävlingsledning

Tävlingsledare: Sandra Hansson, Lars-Gunnar Wallenius

Banläggare: Rasmus Arfwedson, Fredrik Norell

Livesändning: Marcus Hansson, Ola Holmer, Anders Lamm, Jonas Martner

Lycka till önskar Frölunda OL!