Sisjömästerskapet 8 juni

Välkomna till Sisjömästerskapet 2021, vår traditionsenliga och lättsamma våravslutning för alla åldrar, tisdag 8 juni kl 18. Då det verkar som att många glömt av att anmäla sig till Sisjömästerskapet på tisdag så har vi förlängt anmälningstiden till måndag kl 20:00. Här är den preliminära startlistan.

Det är en lagtävling i orientering för alla åldrar följt av bad och fika. Lagen sätts samman för att bli så jämna som möjligt och så att det blir en bra mix av ungdomar och vuxna. Det går utmärkt att skugga yngre ungdomar som är osäkra på att springa själva. Ange när du anmäler dig via Eventor om du vill springa i lagtävlingen, skugga eller enbart fika.  

På grund av Corona, så vill vi göra lagindelningen i förväg, så var vänliga och anmäl er i tid – senast söndag kl 20. Vi kommer att publicera den kvällen innan på denna sida. När ni kommer till klubbstugan så tar ni er direkt till stigkrysset vid kraftledningen på elljusspåret. Där kommer arrangörerna visa er till samlingsplatsen för ert lag. Kl 18 går lagledarna igenom upplägget och när det är klart kör vi igång. Vi håller givetvis avstånd medan vi väntar.

Sisjömästerskapets samlingsplats

För er som är nya, så går det till så att vi har satt ut ett antal kontroller som ger en, två eller tre poäng beroende på svårighetsgrad, dvs alla kan vara med även om man är ny i sporten. Skuggning eller löpning i par är helt ok. Laget har två kartor, dvs två löpare kan samtidigt vara ute och plocka kontroller men man får bara ta en kontroll åt gången. Tiden laget har på sig är exakt 45 minuter. Sen är det nedräkning och stopp. Vid varje kontroll finns en bokstav som man får komma ihåg och fylla i på ett litet startkort som varje lag har. I år kommer vi inte ha anslagstavlan och direktrapportering med staplar, utan lite mer hemligt att varje lag får samla poäng och räkna ut sitt resultat på slutet. OBS, varje kontroll kan bara tas en gång för att ge poäng.

Som vanligt gäller att om du känner av minsta förkylning så stanna hemma.

Varmt välkomna!